Nu är underlaget för avropet skickat. De sju leverantörer som finns med i det statliga ramavtalet Uppdragskonsulter har idag fått ett mail med underlag och kravspecifikationer.
Det har varit extremt jobbigt, men minst lika roligt, att få ner alla verksamhetens krav till en nivå som känns genomförbar och vettig. Christina och jag har tänkt kravspec dag och natt och Monica har drömt om ramavtal och svarsbilagor och att få lämna detta ifrån sig känns väldigt skönt. Nu kan vi fokusera på struktur och innehåll ett litet tag, innan svaren börjar droppa in i slutet av januari.
WordPress
När det gäller vilket verktyg vi skulle välja så har det svängt fram och tillbaka och upp och ner. Från allra första början var vi inne på open source, sedan tänkte vi att kravspecen ska bestämma verktyg för att slutligen inse att open source var den enda möjliga vägen för Riksantikvarieämbetet att gå.
Joomla avfärdades tidigt, så valet stod mellan Drupal och WordPress. Det kan tyckas märkligt att välja något av dessa innan man gör själva upphandlingen och beställningen, men efter nästan ett års research så fastnade vi för WordPress. Detta har gjorts i samråd med webbgrupp, styrgrupp och genom en workshop där flera från IT-enheten var med.
Dokument
Under hela den här första delen av resan har vi fått frågor om hur vår kravspec ska se ut, om man kan få ta del av den och så vidare. Så här är kravspecen så länge, resten av materialet kommer senare. Tänk bara på att det inte är en offentlig upphandling så vi kan inte ta emot anbud eller offerter från någon annan än de som finns med på det statliga ramavtalet.
Kravspecifikation Webbplats CMS Riksantikvarieämbetet (pdf)
Hör gärna av er om det är några frågor.
/Henrik, delprojektledare för externa webbplatsen
OBS! Den här sidan kommer från en utvecklingsblogg vi satte upp inför bytet av CMS på Riksantikvarieämbetet.Â