K-blogg – Riksantikvarieämbetets blogg

Kringla idag och framöver – feedback och mobilapplikation


Foto: Johan Larsson (CC-by)

Förra veckan medverkade jag på museerna vårmöte i Falun där jag bl a presenterade Kringla på Idétorget (korta projektpresentationer á 10 min). Temat var ”Samverkan för framtiden” och det blev en hel del bra samtal. Tack till kollegorna på Dalarnas museum och ni andra som gjorde konferensen möjlig. Presentationen av Kringla uppskattades och jag fick många positiva kommentarer.

Utvecklingen av Kringla kommer att fortsätta under året, under mars gjordes en del förvaltningsutveckling, bl a dessa ändringar och tillägg är:

Under första halvan av året kommer vi att låta användarna testa Kringla och komma med feedback och önskemål kring vidareutveckling. Detta kommer att göras via användartester och via det forum som finns på www.kringla.info/forum. Har du frågor eller kommenterar kring hur Kringla fungerar eller förslag på hur det kan göras bättre så tveka inte att skriva en rad eller två så kommer det med i bruttolistan över utvecklingsinsatser.

Jag kan även meddela att vi under våren kommer att utveckla en mobilapplikation till Kringla för operativsystemet Android. Anledningen att vi utvecklar för mobiltelefoner och specifikt Android (och inte t ex iPhone eller Symbian) är:

Vi kommer att behöva testare av applikationen, skicka en e-post till kringla [at] raa.se om du vill vara med och testa.

>> Johan Carlström är projektledare för utvecklingen av Kringla på Riksantikvarieämbetet

Exit mobile version