Publicerat

kopia-av-bild-0382
Andreas Olsson (Statens Maritima Museer) och Malin Blomqvist (Riksantikvarieämbetet) tar ut kursen mot Louis de Geer konsert & kongress i Norrköping. Foto: Rolf Källman.

Som en av fyra e-tjänster är Fornsök en av fyra finalister till utmärkelsen Guldlänken.  Guldlänken är en tävling som premierar de bästa e-tjänsterna inom kommuner, landsting och statlig förvaltning. Tävlingen arrangeras av Vinnova, SKL (Sveriges kommuner och landsting) och konferensen “Offentliga rummet“. Syftet är att premiera och lyfta fram innovativa e-tjänster inom offentlig förvaltning. Ca 40 förslag har lämnats in. Att Fornsök är en av de fyra som gått vidare till final är oerhört roligt för oss på Riksantikvarieämbetet, Statens Maritima Museer och Sjöfartsverket som i samverkan utvecklat och förvaltar tjänsten.

Guldlänken delas ut på Offentliga Rummet , en årligen återkommande konferens. Offentliga rummet är en fullmatad konferens som belyser hur den offentliga förvaltningen kan vidga det offentliga rummet och utveckla en sammanhållen förvaltning med hjälp av informations- och kommunikationsteknik.

Nu väntar vi med spänning på prisutdelningen i Norrköping i kväll!

>> Rolf Källman är chef för informationsavdelningen på RAÄ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *