Publicerat

Idag har vi trotsat den 35 gradiga hettan för att rekognocera lokalerna vid Innovation Stage i svenska paviljongen där vi ska hålla vår workshop den 2:a och vårt event den 3:e. Just nu pågår Energimyndighetens 72 Hour Race of Innovation för fullt i lokalen. Flera lag tävlar mot varandra om att inom 72 timmar ta fram patenterbara innovationer.

Svenska paviljongen från utsidan. I förgrunden Michael Frisk.

Smått chockade noterar vi hur mycket folk som rör sig i den svenska paviljongen. I genomsnitt passerar 16000 människor varje dag. Folk köar i timtal för att komma in från den olidliga hettan utanför. Överlag präglas hela paviljongen av lekfullhet och barnasinne. Pippi Långstrump finns närvarande på flera olika sätt. Expoområdet i övrigt är fullständigt gigantiskt och otroligt välbesökt.

Delar av kön till svenska paviljongen.

Anita Bergenstråhle-Lind och Per Liedner diskuterar paviljongens insida.

Det visade sig svårare än väntat att hitta ett sätt att effektivt få in våra workshopdeltagare på expoområdet utan att de måste köa i flera timmar. I morgon ska vi bland annat försöka lösa denna lilla utmaning. Vi ska också försöka hinna med att gå på SymbioCity Forum med seminarier om hållbar stadsutveckling som bland annat Miljödepartementet anordnar.

>> Jerker Moström är kulturgeograf och jobbar med landskapsfrågor, stadsutveckling och GIS på RAÄ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *