Publicerat

Så var det dags igen för Visbydagen med Kultur i natten. Vi åker över ett gäng från Stockholm för att vara med under lördagskvällen den 2 oktober i S:ta Karins medeltida klosterlänga, i år med ingång från S:ta Katarinagatan.


Visby flygplats på 1940-talet. Foto: C. G. Rosenberg. RAÄ

Riksantikvarieämbetet samarbetar – precis som förra året – med Donnergymnasiet i Slite. Då visades ett stort bildspel ur den internationella bildsajten Flickr Commons som ingick i eventet ”Common Ground”, och Donnergymnasiets medie-elever hade gjort ett bildspel med Gotlandsbilder ur Riksantikvarieämbetets bilddatabas Kulturmiljöbild.

I år gör Donner-eleverna ett större bildspel med bilder de valt ur Kulturmiljöbild, med temat ”Visby förr och nu”. De fixar också flygblad/flyers och vepor med text – bland annat om alla de digitala tjänster som Riksantikvarieämbetet kan erbjuda via hemsidan www.raa.se.


S:ta Karins (Katarinas) ruin i Visby. Foto: Bengt A. Lundberg. RAÄ

Förra året var det många som hittade till S:ta Karin i den blåsiga men magiska höstkvällen. Hur ska det bli i år? Vi hoppas att många kommer till klosterlängan för att träffa oss och Donnergymnasiet och njuta av bilder från Visby.

Välkomna!

>> Anna Boman jobbar med bildsamlingarna och Flickr Commons på Riksantikvarieämbetet.

Ett svar

  1. Pingback: Anonym 62741

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *