Publicerat


Foto: San Diego Air & Space Museum Archives

Vi på Riksantikvarieämbetet jobbar redan idag med användargenererad information i o m att vi förvaltar Platsr och lägger ut bilder på Flickr Commons. Som Henrik Summanen skrev tidigare i veckan så håller vi även på med att undersöka och testa nya vägar för att låta våra användare att tagga, lägga till, rätta upp och kommentera informationen i våra (och via K-samsök, andras) system.

Under sommaren och hösten utvecklar vi en prototyp för detta, både på lagrings- och gränssnittssidan. Tanken är att utveckla en generell lagringslösning som kan användas av flera e-tjänster vilket underlättar både förvaltning och utveckling. Vi kommer även att se över möjligheterna för andra än vi själva att kunna använda denna lagringsplats. På gränssnittssidan kommer vi att utveckla vidare på Kringla för att kunna testa och hantera detta.

Nu söker jag testpiloter som kan testa de nya funktionerna i Kringla när de finns på plats. Du behöver absolut inte ha någon professionell kulturhistorisk koppling, det är tvärtom ett plus om du kan se Kringla och dess information med nya ögon. Du bör helst befinna dig på Gotland. Kontakta mig på johan.carlstrom@raa.se om du är intresserad.

>>Johan Carlström jobbar med Kringla på Riksantikvarieämbetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *