Publicerat

W is that for WordPress - Kristina Alexanderson - CC BY-NC-SA

Nu undrar ni, hur går det egentligen i webbprojektet? Det är ju helt tyst på utvecklingsbloggen. Ja, det är pinsamt tyst med tanke på vad vi själva förespråkar.

Men sedan sist har följande hänt:

  • Vi har valt och skrivit avtal med leverantören, Atea, som låter sin underleverantör Netrelations stå för jobbet.
  • Vi har överlämnat allt material till Netrelations, gått igenom kravspecar och prioriterat vilka områden vi ska göra först.
  • Vi har fått se och godkänt så kallade wireframes, som är tidiga skisser på upplägget på sidorna, och vi har fått se, och mer eller mindre godkänt, en design på först och främst startsidan.
  • Vi har jobbat och jobbat med strukturen, hur sidorna ska ligga och presenteras. Det har tagit väldigt mycket tid. Vi har haft workshops, vi har fått in massor av feedback och förslag från hela organisationen och vi presenterade ett förslag för ledningsgruppen i början av april som gav mer frågor än svar och därför gjordes ett omtag. Men det förslag som visades upp för verksledningen förra veckan fick ett ok att börja testas på referensgrupper.

Igår höll jag två korta pass med en liten grundintroduktion av WordPress, hur man använder det, lägger in inlägg, sidor, bilder med mera. Samma introduktion kommer att hållas i Stockholm på fredag för de som anmält sig. Läs mer på intranätet (sorry alla externa läsare) om kommande utbildningar och möten.

Det som pågår just nu är att innehållet tankas ur det gamla systemet, med hjälp av klipp och klistra. Det är för att allt material ska kunna gås igenom och uppdateras. Mycket av innehållet har redan flyttats över en gång och är därför inte uppdaterat på väldigt länge.

Det är läget just nu. Hör av er om ni har några frågor.

/Henrik

Foto: W is that for WordPress, av Kristina Alexanderson (CC BY-NC-SA)

 

 

OBS! Den här sidan kommer från en utvecklingsblogg vi satte upp inför bytet av CMS på Riksantikvarieämbetet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *