Publicerat

Lite snabba siffror på hur vår nya webbplats presterar. Det här är mest mätningar på startsidan och ska väl mest ses som ett riktvärde. Men det är ändå lite intressant att ha med sig.

Webbfunktion.se är en tjänst som mäter ett flertal parametrar och där får vi betyget 4 av 5 stjärnor. Vi får 80 poäng av 100 möjliga vilket de har angett som ett minimivärde för att få godkänt.

Google PageSpeed är ett verktyg som väldigt många använder sig av och där får vi 81 poäng av 100 möjliga.

Google PageSpeed mäter även hur väl sidan presterar från mobila enheter och där får vi 78 poäng av 100. Ett bra betyg trots att vi använder oss av responsive design.

Jag har också kört sidan genom W3Cs Markup Validator som letar fel i koden. Där har vi 13 fel och en varning, vilket är väldigt lite. Många av felen kommer från att vissa länkar är spårmärkta för att kunna mätas i Google Analytics.

De här mätningarna varierar ju över tid och mycket hänger på att vi själva måste optimera bilderna som används i nyheter, puffar och bildspel så mycket som det bara går.

Det finns även en del kvar att göra med koden, så det finns utrymme för förbättringar men överlag så har vi en snabb och välbyggd webbplats. Jag har inte kunnat mäta snabbheten på servern ännu på ett bra sätt, men det kommer.

OBS! Den här sidan kommer från en utvecklingsblogg vi satte upp inför bytet av CMS på Riksantikvarieämbetet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *