Publicerat

“Arkeologbyrån“ är en spännande utställning och skrivarverkstad för unga historieberättare som just nu kan beskådas i Historiska museets entréhall.

Under hösten deltog klass 4 på Hovsjöskolan i det så kallade Tvetamysteriet. Barnen bjöds in till att utforska en främmande värd. Gamla fynd och lämningar i landskapet är avtryck efter mänskliga handlingar. Genom att söka efter dessa spår får barnen möjlighet att förstå hur historia skapas och skrivs.

Arkeologbyrån - ett samarbete mellan Riksantikvarieämbetet och Berättarministeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arkeologbyrån har utvecklats av Berättarministeriet och Riksantikvarieämbetet. Metoden bygger på att med spänning och kreativitet väcka nyfikenhet för det förflutna där skapandet av egna berättelser väver samman dåtid med nutid. I utställningen som hålls på Historiska museet bjuds besökarna in att själva lösa ett historiskt mysterium och skapa egna berättelser i en skrivarverkstad som byggts upp i entréhallen.

Utställningen och skrivarverkstaden finns på Historiska museet från fredag 30 november till och med söndag 6 januari. Historiska museet har öppet tisdagar till söndagar 11-17. Välkomna att besöka den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *