Publicerat

A_Platsr_diagram2

Så här i slutet på året passar det bra med lite statistik. Under hösten har vi driftsatt ett helt nytt Platsr, och på grund av det har systemet legat nere några gånger, men trots det har både nya berättelser och nya medlemmar hittat till Platsr. I skrivande stund har antalet medlemmar ökat med 229 detta år, och det har kommit till 913 platser med ett varierande antal berättelser på varje.

Några glimtar från året är t ex vårt samarbete med UnstraightMuseum och hbtq-historia i Stockholm. Det är roligt att organisationerna har varit så aktiva på Platsr, fler exempel är Länsmuseet Gävleborg med projekten Skyltkoll och Cult identity. Jönköpings läns museum har lagt upp samlingen Mytiska platser vid vatten, Lödöse museum har skolprojektet Lödöse medeltidsstad. Forum för levande historia har skolprojektet På denna plats.

När det gäller enskilda medlemmar på Platsr så är Lisbeth ett mycket trevligt nytillskott. Hon berättar Broddebos och Mosshults historia i gamla fantastiska fotografier och med starka berättelser. Födslar, dödslar, vardagsliv och livsöden i bygden. Lisbeth har hunnit med att lägga upp inte mindre än 88 platser och 3 samlingar. Vi hoppas på mer sådant nästa år!

 

Kvinnor som byker
I bykstugan vid Sjöända, Mosshult 1952. Systrarna Greta och Gunhild Johansson. Fotograf: okänd, Licens: cc-by

 

>>Sophie Jonasson arbetar men bl. a. Platsr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *