Publicerat

Kata Dalström, Beyoncé och Mr Darcy. Och en hel del digitalt. Det här vad det här avsnittet av K-podd handlar om. 

Vi var på Hallwylska museet precis innan midsommar och då ville vi såklart passa på att sätta oss ner och prata med de digitala stjärnorna Karin Nilsson och Emma Reimfelt, som jobbar på Livrustkammaren, Hallwylska museet och Skokloster slott, förtkortat LSH.

Emma är ansvarig för den digitala kommunikationen och ligger bakom strategin och arbetet med Livrustkammarens succé på Facebook och Karin har under många år arbetat med digitalisering och är just nu enhetschef för Samlings- och digitaliseringsenheten. Båda två har dock nya saker på gång, vad det är avslöjas i avsnittet.

I avsnittets så avhandlas bland annat sammanslagningen mellan LSH och Statens Historiska Museer som träder ikraft årskiftet 2017/18 och vi pratar givetvis om hur Livrustkammaren har tagit fram det arbetssätt som gör att man kan vara så bra på Facebook och Instagram. Hur har de lyckats hitta den exakta tonen?

Emma och Karin kommer ofta in på hur digitaliseringen och den digitala kommunikationen går hand i hand.

De får frågan om vad nästa stora grej är, med det digitala på museer och de får berätta om hur de tänker (fortsätta) att inspirera andra museer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *