Publicerat

Foto av badande barn som vinkar
Barn badar vid Lillsand. Foto: Hans Andersson. (Public Domain)

Nu kan du hitta fotografier och föremål från Jamtli i K-samsök – verktyget för kulturarvsinstitutioner och organisationer som vill tillgängliggöra sin data för en bredare publik. 84 000 av Jamtlis fotografier från olika tider och 47 000 föremål från museets rekvisita-samling finns nu i Kringla för alla att använda sig av. Här hittar du Jamtlis foton och föremål i Kringla!

Bild på barn i trädgårdsgunga
Harry, Ingeborg och John Evald Johansson omkring år 1930. Foto: Erik Olov Byström (Public Domain)

Vad är K-samsök?
K-samsök fungerar som en kopplingsdosa mellan institutionernas databaser och de aktörer som vill använda informationen i egna tillämpningar, t ex på webbplatser eller i mobila lösningar. Informationen skördas upp till K-samsök och via ett öppet API kan utvecklare bygga e-tjänster mot olika målgrupper. All data som levereras till K-samsök kan du hitta via söktjänsten Kringla.

Leverera till K-samsök
Att leverera till K-samsök är enkelt. Om ni idag använder Carlotta, Primus eller Sofie 8 så kontaktar ni er systemleverantör för att komma igång. Om ni använder ett annat system är det enkelt att skapa en lokalport.

Genom K-samsök vill vi att det ska bli enklare för fler att få tillgång till och dra nytta av den kulturarvsinformation som finns samlad i databaser runt om i Sverige! Läs mer på raa.se/ksamsok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *