Publicerat

St Katarina kyrkoruin i Visby på 1940-talet
Lucia 2008? Nädå, bilden är tagen i St Katarina kyrkoruin i Visby. Foto: Carl Gustaf Rosenberg, troligtvis 1940-tal.

I oktober började den så kallade omställningsperioden då de medarbetare som inte flyttar med till Visby får möjlighet att t ex gå utbildningar för att få nya jobb. Här på Östra stallet ekar fler och fler skrivbord tomma och ännu fler slutar efter nyår. Vi har ju varit medvetna om Gotlandsflytten i flera år men först nu börjar det att bli riktigt påtagligt och för många av oss var det sista gången som vi firar lucia i Stockholm, i alla fall med RAÄ.

Det finns dock ett ljus i slutet av tunneln, det rekryteras friskt och just nu väntar vi på tre nya antikvarier som främst ska jobba med förvaltningen av FMIS/Fornsök och Bebyggelseregistret. Det ska bli kul att se några nya ansikten i fikarummet. Tanken är svindlande när jag tänker på att vi kommer att fira Lucia i Visby nästa gång. Stämmningfulla julsånger tillsammans med en varm kopp kaffe i en kyrkoruin skulle inte vara helt fel.

>> Johan Carlström jobbar med Kulturmiljöportalen på Riksantikvarieämbetet.

2 kommentarer

  1. Tack för tipset, får komma ihåg dem till nästa år. :) Fler tips på luciaaktiviteter på Gotland tas emot med glädje!

  2. Ett tips för dem som planerar nästa luciafirande i visby är är att besöka Domkyrkan på kvällen där, iallafall enligt min åsikt, årligen äger rum det mest stämmningsfulla luciafirandet som jag upplevt. Eller varför inte i Roma klosterruin helgen före?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *