Publicerat

Så var ena hälften av det nya huset på Gotland, Riksutställningars del, invigt. En invigning som varade i dagarna tre. Det började med festligheter, dans, invigningstal och ballonger torsdagen den 24 januari. Fredagen var dagen då samarbetspartner, organisationer och företag på Gotland tog sig möjlighet att se det nya huset. Sista dagen var allmänhetens tur att besöka nybygget. Över 1000 nyfikna gotlänningar tog sig tid på lördagen att vandra runt i lokalerna.

Alla tre dagarna var vi flera stycken på plats från Riksantikvarieämbetet för att visa upp oss och vår verksamhet som etableras i andra delen av huset i höst. Och trots att det inte var vår invigning var intresset stort för oss, i synnerhet från allmänheten. Dock är det inte alltid så lätt, för den icke så insatte, att hålla isär Riksutställningar och Riksantikvarieämbetet.

När ämbetet nu kommer till Gotland till hösten ska vi ta tillfället i akt och låta oss inspireras av Riksutställningars fria tänkande och skapande. Med den nystart som flytten innebär för Riksantikvarieämbetet och dess verksamhet, bör kreativitet och nytänkande vara ledord för oss alla.

Entrén till Riksantikvarieämbetets och Riksutställningars nya lokaler i Visby
Riksantikvarieämbetet och Riksutställningars gemensamma entrée i huset i Visby.

>> Maria Jansson är kommunikatör och webbredaktör på Riksantikvarieämbetet.