Publicerat

Historiska museets blogg Arkeolog för en dag

Maria Svedin på Historiska museet tipsade i en kommentar om fler bloggar som drivs av medarbetare på museet (läs om Adelsöbloggen här). Arkeolog för en dag handlar om utgrävningen av museets innegård och riktar sig mot barn men även andra besökare. Utgrävningarna är slut för i år men det dyker upp fler inlägg efter hand om föremålen som hittades och berättelser om dessa. Bloggen uppdateras ofta (ibland flera gånger per dag) och nu drar jag mitt strå till stacken och sprider länken.

Historiska museets blogg om utgrävningen av lämningarna efter Stockholmsutställningen 1897

I bloggen Jakten på den försvunna staden (vadå Indiana Jonesflört? ;) ) skriver medarbetare från Historiska och KTH om utgrävningen av lämningarna efter Stockholmutställningen 1897 då man bl a byggde upp en medeltida version av Gamla stan och Helgeandsholmen på en ö utanför Djurgården. Endast ett inlägg finns skrivet än så länge med när utgrävningen väl kommer igång den 18 augusti kommer förhoppningsvis aktiviteten att öka. De efterlyser även info och berättelser kring Stockholmsutställningen.

Dessa bloggar skiljer sig lite från K-blogg i o m att de är bloggar som är tillägnade enskilda projekt/aktiviteter och inte hela museet. En blogg är ett verktyg, det är upp till användaren att fylla den med ett syfte och innehåll.

Läs mer om:

>> Johan Carlström jobbar med Kulturmiljöportalen på Riksantikvarieämbetet.