Publicerat


Riksantikvarieämbetet flyttar till Visby! Foto: Stefan Nilsson, RAÄ.

Vi har väntat sedan 2005 och nästa vecka är det dags. Då flyttar nämligen delar av Riksantikvarieämbetet till Visby. Du har möjlighet att följa flytten här på bloggen!

Alla våra system kommer att ligga nere mellan den 25-29 september men eftersom bloggen inte ligger på våra egna servrar så kommer vi att använda den till att uppdatera er om läget samt lägga ut lite bilder.


Förvaltningsavdelningen har redan flyttat sina labb, såhär såg det ut när allt var på plats. Foto: Stefan Nilsson, RAÄ.

5 kommentarer

  1. Väl tajmat med flytten av server och allt. Eller inte. Hur skall vi nu kunna visa allt RAÄ har i form av information och bokförsäljning på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg när servrarna ligger nere?
    Det som kommer att kunna visas är enbart UV’s bokhandel, då den ligger på en extern, köpt tjänst.

  2. Ja så det kan bli, tyvärr infaller ju alltid något, och hur man än gör så blir det aldrig bra för alla. Trots allt kan vi ju alla es positivt på saker – ni kan ju visa vår flytt via vår blogg iallafall:)

  3. Men denna massiva nyrekrytering som skulle ske med anledning av flytten…. När kommer den igång? Hittills i år har RAÄ annonserat ut färre än fem tjänster…

  4. Under året har RAÄ hittills genomfört ett 30-tal nyrekryteringar. Glädjande fick vi igår besked om att vi får 15 miljoner kronor extra för omlokaliseringskostnader 2009. Myndigheten kommer nu att analysera vad detta innebär för vår fortsatta verksamhet.

  5. Det känns fantastiskt positivt att statens resurser sprids ut bland dem som betalar statlig skatt. Grattis till Gotland som får ett flertal kvalificerade tjänster till ön. Hoppas vi kan börja flytta ut våra statliga museer till olika landsändar. Varför inte börja med Statens Historiska Museum?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *