Publicerat

Det är nyttigt att flytta. Fråga mig: Jag får nu dagligen se fullständiga orgier i bokhylleröjningar på jobbet (Och upplevt det själv hemma). En del ska flytta till Visby, andra ska flytta om i huset. Överallt står kollegor som i tolfte timmen frenetiskt sorterar bland sina böcker och papper. Då och då stannar de upp, förundrade över att hitta ett papper eller en bok som de inte visste om att de hade. Än mindre läst på många år… Sedan sätter ångesten in. Spara eller kasta… ”Det kan ju vara bra att ha!” ”Jag kan ju läsa den sedan när det lugnat ner sig”.    Eller inte.

Ett stöd i processen är det faktum att varje tjänsteman maximalt får ta med sig 5 flyttkartonger med jobbpapper. Därför fylls nu snabbt de stora gröna ”plastarkivkapslarna” av både gott och blandat. Mest blandat, skulle jag tro. Det fina med de här stora gröna arkivkapslarna är att de hör till ett arkiveringssystem som inte ställer så höga krav på sortering!

Nedtecknat av Lars Lundqvist, chef för enheten Informationsutveckling på Riksantikvarieämbetet som flyttar till Visby denna vecka.