Publicerat

I torsdag smyglanserade vi version 1.0 av Kringla för Android, Riksantikvarieämbetets söktjänst för den mobilt historieintresserade. Mindre ändringar har utförts, bland annat har vi försökt jobba bort de ’hack’ som ibland förstörde upplevelsen vid ’scrollning’. Fortfarande kvarstår dock problemet med att vissa bilder, som kommer från var bandrobot inte riktigt vill vara med, men vi hoppas ha en lösning på detta tills nästa release.

Vi är fortfarande mycket intresserade av vad ni tycker om applikationen, vilka önskemål ni har på deras vidareutveckling och självklart om det är något ni saknar. Precis som tidigare kan detta göras på vårt forum, http://www.kringla.info/forum.

Vi hoppas att många kommer upptäcka det dolda Sverige under sommaren, att vi kan räta ut frågetecknen kring stenröset vid sommarstugan och förgylla kvällspromenaden med hunden i sommarnatten. Sverige har en massa kulturhistoria och nu har du verktyget att upptäcka den på egen hand.

>> Jonas Bolin är systemutvecklare på Riksantikvarieämbetet

12 kommentarer

 1. Pingback: Anonym 55173
 2. Pingback: Anonym 55182
 3. Väldigt intressant app men kan inte finna den i market för min HTC Tattoo . Perfekt med denna app inför semestern.
  Kan ni kolla så att den kommer upp även för oss med mindre skärmar?

 4. Självklart skall vi se till och hjälpa dig inför semestern.
  Under utvecklingen var det hela tiden tänkt att vi skulle bygga för Android 1.6 och uppåt och stöd för såväl ldpi och hdpi var planerat. Men efter en folkstorm av arga HTC Hero anhängare beslöt vi oss att sänka ribban till 1.5 och då blev tyvärr alla telefoner med mindre skärm bortglömda är jag rädd.

  Detta skall vi självklart åtgärda snabbast möjligt och vi kommer under morgondagen släppa en uppdatering som rättar till det och en separat utgåva för alla våra 1.5 förkämpar.

 5. Pingback: Anonym 55303
 6. Pingback: Anonym 57687
 7. Du har redan fått ett svara här. Jag citerar mig själv (originalet postat 22 juli):

  ”I dagsläget finns det inga planer på att utveckla en Kringla för iPhone. K-samsök har dock ett öppet API vilket innebär det inte nödvändigtvis är RAÄ som bygger en sådan app.”

  Trevlig helg! :)

 8. Pingback: Anonym 90732

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *