Publicerat

Idag har varit den i särklass slitsammaste dagen men också den roligaste! Vi anordnade en öppen workshop där besökarna i den svenska paviljongen bjöds in att delta. Idén med workshopen var att på ett lekfullt och otvunget sätt diskutera stadsutveckling med expobesökarna. Vi har assisterat upp emot  2000 kineser att vika solfjädrar med motiv från Stockholm och Shanghai, förr och nu. Vi passade även på att med ett enkelt diagram snabbkolla de kinesiska besökarnas preferenser när det gäller hur man vill bo, transportera sig och och umgås med släkt och vänner.

Foto: Per Liedner

Intresset var stort. Det krävdes gate-keeping enligt värsta nattklubbsmanér. Unga, gamla och barn väntade tålmodig på sin tur att får komma fram till borden där vi  väntade med material till solfjädrarna.

Michael Frisk agerar dörrvakt. Foto: Per Leidner.

Det var även mycket populärt att författa personliga kommenarer om staden i pratbubblor som sedan sattes upp på väggarna.

Foto: Per Liedner

När vi stängde dörrarna kl. 17.oo efter fem timmar öppen workshop hade vi endast tre ovikta solfjädrar kvar. Vi var omtumlade men glada över hur väl aktiviteten hade mottagits. Uppdraget slutfört med viss möda men mycket stort nöje.

Vi som genomförde workshopen, från vänster, övre raden: Gerard, Fredrik, Patricia, Per, Madeléne, Anita, Lena, Zchichang, Jerker, Michael och Suzanne. Foto: Jerker Moström

>> Jerker Moström & Michael Frisk