Publicerat

Bild på Creative Commons-logotyp

Foto: qthomasbower (CC-by-sa)

Nu har den nya versionen av Platsr varit ute i en månad på webben. Under augusti månad var nästan 5000 besökare inne och kikade på sajten!  Vi har de senaste veckorna haft fullt  upp med att finjustera designbuggar och funktioner som strulade lite efter driftsättningen. Nu har vi det mesta under kontroll, men vi putsar vidare för att sajten ska bli så bra som möjligt för våra användare.

Tidigare i veckan höll vi en presentation av Platsr här i Visby för konservatorer och museipedagoger från Lettland. Vi berättade lite om bakgrund och framväxt av Platsr projekt, att vi har haft en användardriven projektutveckling, det vill säga mycket input från olika målgrupper under Platsrs framväxt, samt regelbundna användartester då nya funktioner lagts till.

En del frågor kom upp gällande licensiering av uppladdat material samt Creative Commons, som vi ju stödjer på Platsr. Som det är nu har vi fyra licensalternativ på sajten. Vi  föreslår en så öppen licensiering som möjligt för eget material som du laddar upp på Platsr, men givetvis väljer du själv hur du vill göra. Uppdateringar om licenser och användarvillkor kommer att läggas ut på Platsr-bloggen inom kort.

Vi håller också på att sätta ihop text och bild för Platsrs och Riksantikvarieämbetets medverkan i FreeBook, utbildningsmaterial som når tusentals gymnasieungdomar. Tanken är att eleverna skall få upp ögonen för vår verksamhet och hur det vi gör påverkar dem idag eller i framtiden. På Platsr har människor,  i det här fallet eleverna, möjlighet att på ett kreativt sätt själva bidra med kunskap om kulturmiljön. Fiffigt!

För övrigt är Platsr också månadens webb på webbmagasinet Webbterapeuten! Läs artikeln här.

Maria Logothetis jobbar med Platsr på Riksantikvarieämbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *