Publicerat


Foto: Daniel Nilsson

Vi är samlade! Nu är vi på plats inför våra aktiviteter i Shanghai i samband med EXPO 2010. Monica Pourshahidi, Madeléne Beckman och författaren Pernilla Glaser vilka representerar Arkitekturmuset, Daniel Nilsson från Riksantikvarieämbetet och Patrik Faming, Olov Schultz och Lena Dübeck från Boverket samt vår rådgivare Wiviann Wu Sällström. Kristina Björnberg från Formas ansluter på torsdag. Vädret har ändrats fort det sista dygnet. Sol och 34 grader varmt på tisdag. Idag onsdag är det behagliga 20 grader.

Igår träffade Monica, Pernilla och Madeléne rektorn på den skola där första aktiviteten ska äga rum. Skolan hade skickat ut vackra inbjudningskort till föräldrar och barn. Denna workshop syftar till gemensamma reflektioner kring hur särskilt barns upplevelser av staden kan åskådligöras för att kunna spela större roll när städer byggs och utvecklas. Aktiviteterna sker både i Kina och senare i Sverige. Under dagen har vi med hjälp av Wivian funnit en veritabel ”godisaffär” när det gäller införskaffandet av material till morgondagens workshop. Den välsorterde butiken innehöll nästan allt – kartong, plast, pennor, m.m. Vi ser fram emot morgondagen och hoppas att föräldrar kommer att följa sina barn till denna övning eftersom de är lediga från jobbet.

Just nu inträffar den stora månfestivalen, eller midhöstfestivalen, som är en av Kinas viktigaste traditionella högtider.
Dagen avslutades med att Wivian bjöd på de traditionella och vackert förpackade månkakor som serveras i hemmen just vid denna högtid. Månfestivalen lär infalla vid den tid på året då fullmånen är som allra rundast och klarast. Tyvärr var det mulet under kvällen så vi fick nöja oss med att beundra månkakornas glittrande askar….

2010-09-22 Madeléne , Daniel, Patrik och Lena

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *