Publicerat

Kringlautvecklingen har nu pågått i några veckor och jag tänkte dela med mig av några skärmdumpar från vår testmiljö.

Detaljerat sök

Detaljerat sök har en mindre mängd fält, i exemplet ovan har jag sökt på fotografen Mårten Sjöbeck samt valt att endast söka på fotografier.

Utvecklade relationer mellan objekt

Längst ner till höger i bilden ser du relationsfunktionen som fått en tumnagel (om det finns) samt en mindre mängd metadata. I skärmdumpen ser du även funktionen där man kan bläddra i ett sökresultat utan att gå tillbaka till resultatsidan samt funktionen där sökta ord markeras med gult i gränssnittet.

Europeana-flik


Europeana
håller på och utvecklar ett API och vi har fått tillgång till det för att implementera det i Kringla som ett testfall. Detta innebär att när du gör en sökning i Kringla så görs en sökning i Europeana som presenteras som en egen flik. Klickar du på ett objekt så skickas du till Europeana. Den är även kopplad till fälten för Vad, Var, Person/Organisation, Årtal till/från, Titel och Id-nummer i det detaljerade söket. Då API:et är under utveckling så är funktionaliteten begränsad, det går t ex inte att visa filter. Detta kommer att dyka upp i senare versioner.

Utvecklingen har hittills gått enligt plan och fortsätter det på samma sätt så kommer du att kunna testa de nya funktionerna i början av november.

>> Johan Carlström är projektledare för utvecklingen av Kringla på Riksantikvarieämbetet.

3 kommentarer

  1. Pingback: Anonym 63912
  2. Pingback: Anonym 63915
  3. Spännande, ser fram mot detta i november, kul att man även söker i Europeana!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *