Publicerat

I fredags var projektgruppen (Monica Ivnäs, Christina Lingdén, Björn Linde, Henrik Löwenhamn) i Stockholm för att träffa de leverantörer som finns i det ramavtal vi kommer att använda. Med oss var även en extern konsult med lång erfarenhet av just sådana här projekt. Dessutom var Hanna Lindstedt från Fastighetsverket med eftersom de är i samma fas som oss.

Av de sju på listan kom sex stycken dit. De fick 25-30 minuter på sig att presentera företaget, lite om hur de jobbar och vi hade även bett om att få en liten genomgång av vilka publiceringsverktyg de arbetar med och vilka de rekommenderade att vi skulle använda. De hade fått en väldigt kort brief av oss så det var mest som ett första möte för att vi skulle få lite inspiration och kunskap.

Inspiration och kunskap får man nog säga att vi fick. Tusen tankar snurrade i våra huvuden när vi lämnade Curman-rummet på eftermiddagen och det kom fram många bra frågeställningar som vi måste ta tag i direkt. Till exempel om det kan finnas andra aspekter på valet av verktyg än bara uppfyllandet av tekniska kravspecifikationer. Kan det till exempel finnas ideologiska vägval vi måste göra?

En bra dag helt enkelt, som kommer att ge oss en bra skjuts in i arbetet. På personalmötet på fredag (30 september) kommer ni att få höra lite mer om projektet.

/Henrik Löwenhamn

Ett svar

  1. Jag hjälper gärna till när det gäller Medelpads historia: Njurunda, Medelpad och Skön. Just nu mycket aktuellt i samband med 2 mil ny E4 genom södra Sundsvall. Burestenen i Nolby och Fale den unges gravsten bevarad i Sköns nya kyrka är nycklarna till det förmedeltida Norrland. Bureätten aktualiseras med nya forskningar exempelvis professor Karl-Henrik Gustavsons genforskningar rörande Västerbottensyndromet, Genealogica sursilliana och Urban Sikeborgs essä i Wikipedia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *