Publicerat

Nu är vi igång med vidareutveckling av Platsr igen. Just nu skissar vi på designen för systemutvecklingen som kommer att sätta igång i höst. Vi har i år valt att utveckla internt på Riksantikvarieämbetet men tar hjälp att extern konsult för att skissa, och tänka ut designen. Innan jul förra året lanserade vi en användarnivå för organisationer och föreningar, museer med flera. på Platsr, och vi har tagit lite extra hänsyn till deras önskemål kring årets utveckling.

Saker som vi hoppas kunna förbättra i år är:
– Berättelseinteraktion; tydligare, snyggare och enklare att läsa och skriva berättelserna på Platsr. Det är berättelserna som är Platsrs hjärta!
– Redigering; enklare och tydligare att redigera, spara med snabbvalsknappar vid varje sektion.
– Bilduppladdning; flera bilder laddas upp samtidigt.
– Startsidan; tydligare design, en bildstream som visar de fina bilder som laddas upp av Platsrs användare.
– Wikipediaintegration; Wikipedia är bra, men inte tänkt att kopieras till Platsr, Wikipedia finns ju redan. Därför vill vi ge artiklar från Wikipedia lite tydligare profil som just inlänkade artiklar på Platsr.

 


En större ruta att skriva in berättelser i, något som är efterfrågat!
Foto: Riksantikvarieämbetet (Cc-by)

Förutom detta är det planerat för ett öppet API för Platsr. Det innebär att andra (vem som helst) kan hämta information till olika webbsajter och mobilappar och använda Platsrs innehåll i andra sammanhang, vilket givetvis är intressant i turist- och resesammanhang, dessutom.

Allt detta startar efter sommaren i september, och kommer vara färdigt innan 2012 är slut om allt går enligt planerna. Att vi lagt själva utvecklingen lite senare i år beror på att Riksantikvarieämbetet håller på att byta ut Platsrs databas till en starkare och effektivare sådan, vilket är jättebra!


Enklare att lägga till berättelser samt redigeringsknappar vid varje sektion.
Foto: Riksantikvarieämbetet (Cc-by)

Maria Logothetis jobbar med Platsr på Riksantikvarieämbetet.

 

 

Ett svar

  1. Pingback: Anonym 159384

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *