Publicerat

Nu har de senaste skisserna för Platsr kommit in från vår konsult på Mogul. Den här gången är det startsidan som fått en ganska omfattande renovering (ett tidigare inlägg om Platsrs utveckling och design under 2012 hittar ni här).

Vad vi vill uppnå med en ny design på startsidan är att framförallt göra Platsr tydligare i den mening att det är lätt att förstå vad Platsr är till för, en berättelsesajt för platser med historia och historier där vem som helst kan söka och skapa platser med berättelser. Den nya designen gör det också lättare att puffa för goda exempel (större bildlänkar) till olika platser med bra berättelser och innehåll som Platsrs användare har skapat.

Vi vill också skapa en renare och enklare struktur på startsidan så att det inte blir för plottrigt med en mängd funktioner som slåss om uppmärksamheten.

Platsr startsida
Platsr startsida, ny design 2012.
Foto: Riksantikvarieämbetet (CC-by)

Wikipedia-integrationen är också färdig och kommer att hamna på platsens ”presentations-sida” i höjd med rubrik och ingress. Här hoppas vi att det blir tydligare att Wikipedia-artiklar inte är tänkta att kopieras in som berättelser på Platsr utan att de istället kan länkas in som komplement till den mer personligt författade berättelsen.

Platsr Wiki
Wikipedia-integration i sidopanelen till höger.
Foto: Riksantikvarieämbetet (CC-by)

Systemutvecklingen påbörjas i september 2012 och håller på under hela hösten.

Maria Logothetis jobbar med Platsr på Riksantikvarieämbetet.