Publicerat

Dans i Oklahoma, foto: Lee Russell, Library of Congress

Dans i Oklahoma. Foto: Lee Russell, förvaltare: Library of Congress. Fotot kommer från Flickr Commons.

Nu efterlyser vi berättelser på temat musik och dans! Brukade mormor dansa schottis i köket? Har du gamla foton av pappa när han turnerade med sitt dansband? Var din granne en av de 3000 åhörare som lyssnade på Louis Armstrong när han spelade i Växjö 1955? Har du egna spel- och dansminnen? Kanske har du dansat balett på skolavslutningen, tältat i lervälling på Hultfredsfestivalen eller haft ett ökengig i Trosa? Vill du berätta om någon lokal musiker eller särskild sorts musik som bara är känd där du bor? Hjälp oss att samla minnen (egna och andras) på Riksantikvarieämbetets berättarsajt Platsr! Glöm inte att tagga berättelsen med ”musik” och /eller ”dans”!

 

>>Sophie Jonasson arbetar med Platsr på Riksantikvarieämbetet

5 kommentarer

  1. Antar att det var en statsanställd som skrev det där, för länken till http://www.platsr.se funkar inte att klicka på. Men det var väl lika bra, för minnen av ravemusik är säkert inte tillåtna.

  2. Hej TotalLiberal! Hmm, har du något lokalt strul – länken fungerar här! Skriv ner dina raveminnen du – så länge du håller dig inom lagens råmärken (och våra användarvillkor) så är allt tillåtet :)

  3. 1962 körde jag och en kompis ner till Borlänge Folkets Park för att höra på Count Basies orkester. Först en timmes konsert, sen skulle instrumenten bäras över till dansbanan.
    I den pausen gick vi och stälde oss i kö till korvkiosken och fick se att längre fram i kön stod Basie och skrev autografer, jag letade i mina fickor och hittade ett papper och gick fram och fick hans namnteckning.
    Behöver jag säga att det blev en fantastisk danskväll.

  4. Hej Tord! Underbart minne! Count Basie har en så otroligt skön stajl :) Du har väl kvar lappen? Om du vill berätta ditt minne på Platsr, http://www.platsr.se/platsr/ RAÄ:s sajt för minnen, så är du hjärtligt välkommen. Då kan andra enkelt söka upp den på kartan.

    vänliga hälsningar Sophie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *