Publicerat

Efter att ha gått igenom alla ansökningar har vi till slut fattat ett beslut vilka två personer som kommer att vara Wikipedian in Residence resp Wikipedian developer in residence på Riksantikvarieämbetet under 2012.  Vår developer presenteras på tisdag nästa vecka. Vår Wikipedian in Residence är :

Lennart Guldbrandsson

Lennart Guldbrandsson är i grunden manusförfattare och redaktör. Han började redigera på Wikipedia 2005, främst i artiklar om litteratur, film och TV. 2007 blev han ordförande i Wikimedia Sverige och har rest både inom och utanför Sveriges gränser och föreläst om Wikipedia. 2008 skrev han en av de första böckerna om Wikipedia (“Så fungerar Wikipedia“), och har dessutom varit anställd två gånger av Wikimedia Foundation. Numera driver han firman Element X och delar sin tid mellan att föreläsa om Wikipedia och att hjälpa andra att skriva.

Vi kommer nu att gå vidare genom att genomföra en första workshop där vi kommer att sätta ramarna för developer-delen i projektet, dvs tekniska kopplingar mellan Wikipedia och K-samsök. Höstens arbete består bl a  i att anordna interna utbildningar i Wikipedia. Inför detta kommer en pilotgrupp att sättas samman. Utöver detta kommer vi att hålla ett antal workshops/seminarier för medarbetarna på Riksantikvarieämbetet.

Slutresultatet kommer att presenteras på ett öppet seminarium i slutet av året (exakt datum ej bestämt).

Jag själv (Johan Carlström), Henrik Summanen och Hanna Glansholm kommer att arbeta i projektet från Riksantikvarieämbetets sida.

>>Johan Carlström är projektledare för Wikipedian in Residence på Riksantikvarieämbetet

4 kommentarer

  1. Grattis till RAÄ för att ni har hittat en fantastisk Wikipedian in Residence! Och grattis till Lennart för att ha landat kanske världens bästa jobb på en framsynt och nytänkande myndighet!

  2. Pingback: Anonym 182725
  3. Pingback: Anonym 185897
  4. Pingback: Anonym 243250

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *