Publicerat

Klicka in på beta.raa.se så får du se Riksantikvarieämbetets nya webbplats. Vi kallar den fortfarande för betaversion eftersom den fortfarande saknar en hel del innehåll.

Det är även lite finslipningar och annat kvar som vi kommer att göra nu under augusti för att sedan kunna peka om raa.se till den här nya webbplatsen.

Men rent tekniskt och utseendemässigt ska den vara färdig, i alla fall så långt som fas 1 sträcker sig. Vi kommer att fortsätta utvecklingen redan nu när den lanseras och utvecklingen kommer nog inte avstanna förrän det är dags att göra om den igen om x antal år.

Hjälp

Vi vill gärna ha er hjälp. Vi vill att ni klickar runt och testkör webbplatsen. Hur känns den, hur ser den ut, är det lätt att hitta, är strukturen logisk och så vidare.

Det kan vara allt från att rubrikerna är otydliga till någon teknisk funktion som inte fungerar till att designen inte känns bra.

Fungerar menyer, bildspel och annat i din webbläsare? Visas bilder, länkar och liknande korrekt? Fungerar sökfunktionen som den ska? Går det att dela till Facebook och Twitter som det är tänkt?

Är just det du är ute efter lätt att hitta?

Saknar du något i menyn eller på startsidan?

Är det enklare justeringar så försöker vi ta med det redan innan lanseringen, större grejer lägger vi i fas 2.

Kända problem

Det finns fortfarande en hel del testsidor, tomma sidor och sidor med felaktig information, men de rättas till allt eftersom.

Ett fel som kan uppstå är att det dyker upp rubriker i huvudmenyn som inte ska vara där. Just nu är det väldigt lätt hänt att så sker, men vi letar efter ett sätt att undvika det problemet.

Åtgärdat 9/8. Tillagt 120801: När man trycker på Filtrera på Kalenderhändelser hamnar man på startsidan.

 

Feedback

All feedback, alla kommentarer, förslag, kritik med mera är mycket välkommet. Maila mig på henrik.lowenhamn@raa.se eller kommentera här.

Skicka gärna vidare till kollegor och samarbetspartners som kan tänkas använda får webbplats i tjänsten.

OBS! Den här sidan kommer från en utvecklingsblogg vi satte upp inför bytet av CMS på Riksantikvarieämbetet.