Publicerat

Sorry, we're closed-skylt
Foto: Tommy Ironic, licens: cc-by-nc

9 september stänger vi ner Platsr för att kunna driftsätta en helt ny version av sajten. 10 september rullar vi ut nya Platsr. Både fram- och baksida är helt nya, men berättelser, bilder, filmer och ljudklipp som alla användare har bidragit och bidrar med är förstås detsamma! Bilderna blir större, berättelsen mer i fokus och vi har gjort det smidigare att lägga till material. Några funktioner som inte används har tagits bort; t ex grupper. Vi har märkt att kommunikationen i princip uteslutande sker i kommentarsfälten.

Dessutom driftar vi också ett API, en port ner i databasen som gör att materialet, om användaren tillåter, kan synas i mobilapplikationer och på andra webbsajter och på så vis nå större spridning och publik. API:et är fritt för vem som vill att bygga på. I samband med att vi nu lanserar API:et plockar vi bort Platsrappen, en betaversion för Android. Hjälp oss gärna genom att rapportera in ifall du upptäcker något som inte fungerar eller ser skumt ut! Och kom gärna med feedback i största allmänhet!

>>Sophie Jonasson arbetar med K-samsök, Kringla och Platsr på Riksantikvarieämbetet

6 kommentarer

  1. Uppenbarligen ändrar Riksantikvarieämbetet på egen hand det som du skrivit på dina platser i platsr. Oanmält. Det är ingenting som uppmuntrar vidare användning. Tvärtom ryker väl trovärdigheten, om ni agerar på det viset.

  2. Hej Magnus! Den länk som har försvunnit från din löptext på en av dina platser är inte borta. Den har legat i databasen hela tiden, men eftersom vi har beslutat att strukturera upp Platsr-innehållet bättre så har vi nu lagt länkar i en egen sektion i högerkanten (titta gärna så får du se att den ligger där). Vi har kvar hela den ”gamla sajten” i sin helhet på en annan server, så vi kan titta och jämföra. Vi tar aldrig bort någonting från sajten (dvs raderar ur databasen. Ibland har vi anledning att dölja saker, men ingenting raderas.

    vänliga hälsningar Sophie

  3. Nu, efter mina synpunkter, verkar länkarna synas där på sidan. Frågan om hur denna typ av borttagande (döljande) påverkar platsr:s trovärdighet har inte något svar ännu.

  4. Hej igen! Det var supporten som hade missat att det fanns fler platser. Nu ska alla länkar vara synliga i högerkanten. Vi diskuterar möjligheten att slå på länk i text-funktionen igen. Det har varit både en strukturdiskussion och en om säkerhet. Vi vet inte riktigt vart vi landar än, men jag meddelar så snart jag vet!

  5. Principfrågan är om nyckfullheten är obesvarad, fortfarande. Svaret på den är nog avgörande, både för mig och för andra som vill veta att man inte lämnar sitt eget jobb åt någon slags godtycke (inte acceptabelt för att fortsätta att bidra till detta tänkta kollektiva bygge).

  6. Pingback: Anonym 770982

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *