Publicerat

Hur kommer kulturarvet att förmedlas i framtiden? Hur kan den öppna kulturarvsdatan tas tillvara och paketeras? Hör och se ett samtal mellan Riksantikvarieämbetet och företaget GeoStory.

GeoStory arbetar med att förmedla berättelser knutna till kulturhistoria platser, med hjälp av bland annat data från Riksantikvarieämbetets tjänst för öppen kulturdata, K-samsök.

Hör Jens Engelbrecht och Emelie Gemzell, som båda har deltagit i Riksantikvarieämbetets projekt Kulturarvsinkubatorn, prata om hur idén bakom appen GeoStory, om att vara en kommersiell aktör inom kulturarvssektorn, men även om spelifiering, samarbete mellan kulturarvssektorn och näringslivet samt om hur det är att arbeta med K-samsök.

– K-samsök är en guldgruva för sådana som oss, säger Jens Engelbrecht under samtalet, som leds av Björn Sundberg, verksamhetsutvecklare på Riksantikvarieämbetet, och Fredrik Emdén, omvärldsbevakare på Riksantikvarieämbetet.

– Inom ramen för K-samsök som nationell plattform för öppen kulturarvsdata så är det av stor vikt att hitta sätt där datan kan aktiveras. Detta är något som kan göras på många olika sätt och därför bjöd vi in GeoStory till att berätta mer om sin verksamhet och deras perspektiv på att kreativt använda sig av öppen kulturarvsdata, säger Björn Sundberg.

 

2 kommentarer

  1. Mkt upplysande samtal om Geo Story!
    Spännande grepp!
    Lyvka till !

  2. Hej kul att se nya idéer om hur man kan öppna kulturarvet för människor.
    Vill tipsa om appen FornFynd för android telefoner som ger ett lättanvänt gränssnitt till K-samsök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *