Publicerat

En äldre och yngre version av Fornvännen

Vi kan glädja presumtiva och trogna läsare av Fornvännen – Sveriges äldsta och största och tidskrift för antikvarisk forskning – med att tidskriften digitaliseras och 100 årgångar från 1906-2005 under hösten blir fritt tillgängliga på nätet. Webbversionen kommer både att innehålla sökfunktion samt länkar till artiklar i pdf-format. Dessutom kommer bibliotekskatalogen Vitalis (http://vitalis.raa.se/F) att innehålla länkar till fulltextartiklarna.

Projektet finansieras av Vitterhetsakademien och genomförs på Vitterhetsakademiens bibliotek, Riksantikvarieämbetet. För skanning står Riksarkivet Media Konverterings Centrum i Fränsta.

Vi är inne i projektets slutfas och Fornvännen blir under hösten tillgänglig på adressen ”fornvannen.se”. Naturligtvis kommer vi på flera sätt och forum att offentliggöra när digitala Fornvännen blir tillgänglig.

Frågor kan besvaras av:

projektledaren Kerstin Assarsson-Rizzi, e-post: kerstin.assarsson-rizzi@raa.se eller Gun Larsson, e-post: gun.larsson@raa.se

Läs mer:

>> Gun Larsson är dokumentalist (informatiker) på Vitterhetsakademiens bibliotek och arbetar där med webb, informationssökningar och användarundervisning.

2 kommentarer

  1. Jag kan informera om att flera tidigare årgångar av Fornvännen samt ett stort antal andra boktitlar kommer att säljas ut vid en stor bokrea som Vitterhetsakademien kommer att arrangera senare i höst. Det kommer att finnas goda möjligheter att göra bokkap av både nyare och äldre litteratur.

  2. Pingback: Anonym 376

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *