Publicerat

Nu har anmälningstiden till Kulturhusens dag officiellt gått ut, men fortfarande kommer det in anmälningar och naturligtvis ska alla som vill få vara med. Årets tema är Smaka på husen och i skrivande stund har över 160 arrangemang blivit anmälda – från samtliga Sveriges landskap. Arrangemangen knyter på olika sätt an till temat, med tonvikten antingen på byggnadens roll i framställning eller utskänkning av mat och dryck eller på traditioner kring måltider och matberedning.

Som aptitretare kommer här några smakprov ur arrangemangen – “Skolluncher under 1900-talet“, “Smaka på Chokladstaden Ljungsbro“, “Det stod en doft av kaffe kring missionshuset“, “Festbord från olika epoker på Ekebyhovs slott“, “Tunnbrödsbak i bagarstugan“, “Full aktivitet i det gamla borgköket“, “7 sorters kakor“ och mycket, mycket annat …

Under sommaren fortsätter arbetet med att förbereda presentationen av alla evenemang på vår webbplats, www.raa.se samt att ta fram en affisch för evenemanget. Kulturhusens dag är söndagen den 14 september 2008. Läs mer på vår webbplats.

Vill du vara med på Kulturhusens dag? Skicka i så fall ett mejl till khusdag (at) raa.se.

>> Rikard Johansson är kommunikatör på Riksantikvarieämbetet