I år har Falbygdens museum, Flygvapenmuseum, Litografiska museet och Österlens museum tillkommit som nya leverantörer till K-samsök. Innan året är slut hoppas vi på något till. Senast raden var Österlens museum som använder museisystemet SOFIE 8. Mer om deras erfarenheter kan ni läsa om på K-blogg. I höst kommer K-samsök att delta på SOFIE användarmöte och vi hoppas att fler skall bli inspirerade att ta det steg som Österlens museum gjort.
Nya leverantörer till K-samsök 2016
Publicerat
Hej!
Jag utreder om Stockholmskällan kan öppna sina API i syfte att öka tillgängligheten av databasens material och jag skulle behöva lite faktaunderlag till min ansökan för ett eventuellt utvecklingsprojekt.
Därför undrar jag hur den allmänna utvecklingen kring öppna API ser ut idag. Är det fler och fler ABM-institutioner som väljer att öppna sina API? Ökar antalet institutioner som är kopplade till K-samsök? I så fall, vet ni om samma trend gäller för Europeana? Om ni har möjlighet att skicka någon länk med information som bekräftar detta vore jag tacksam.
Vänliga hälsningar,
Samuel Branting,
samordnare och redaktör, http://www.stockholmskallan.se
K-samsök ökar varje år med några nya leverantörer. Det vi märker nu och tycker är extra roligt är att lite mindre museer/minnesinstitutioner börjar ta steget att ansluta sig. I år har redan fyra museer anslutit sig. API-anropen till K-samsöks API är många och ökar över tid (om man ser generella trenden). Totalt sett: 410 747 372, och under tertialen (senaste 4 månaderna): 26 701 661. De flesta som ansluter sig vill även leverera till Europeana. För frågor om Europeanas API, kontakta dem. Gällande utvecklingen av öppna API:er bland ABM-institutioner kan måhända Digisam ha bättre koll? Prova kontakta dem.